Terima Kasih Kerana Sudi Mengunjungi Blog Ini... Kalau Ada Kesempatan Sila Berkunjung Lagi

Demi Keselamatan

>> Wednesday, August 27, 2008

Padang ragbi Sepintar, tiga hari lepas (26/8/08) gempar sedikit apabila tiba-tiba saja turun mendarat dua objek ganjil dari langit.

Kebetulan dua orang 'hulubalang sekolah' (Hang Amir dan Hang Ijudin) sedang menikmati sajian 'lazat' di kantin sekolah. Maka kedua-duanya pun bersegera menghampiri objek tersebut kerana menyangka ia adalah dua ekor burung ganjil yang bersaiz luar biasa besarnya.

Setelah menghampiri dan mengamat-amati kedua-dua objek tersebut barulah mereka tahu bahawa objek tersebut adalah helikopter. Itu pun setelah bertanya pilot yang sedang duduk berehat tidak jauh dari situ. Jenuh juga pilot-pilot tersebut menerangkan bahawa 'benda' tu adalah helikopter (adalah lebih kurang 30 minit lamanya), kalau tidak mati-mati mereka menyangka itu adalah sejenis burung garuda.

Rupa-rupanya helikopter tu dalam perjalanan dari pengkalan TUDM Alor Setar ke Sg Besi. Oleh kerana cuaca di KL ketika itu sedang hujan lebat serta merbahaya maka mereka pun terpaksa mencari tempat untuk mendarat.

Setelah cuaca kembali tenang, kedua-duanya pun terbang meneruskan perjalanan.Hang Ijudin sedang mengenal pasti objek yang disangkanya seekor burung gergasi.


Keadaan kokpit menunjukkan bahawa helikopter ini berteknologi lama serta tidak mampu untuk menempuh cuaca buruk.
Padang Sepintar... berpotensi untuk dijadikan pusat pendaratan pesawat tentera termasuk F18 Hornet dan Sukhoi.

0 comments:

Post a Comment

Komen / Pertanyaan

Form View Counter

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP